Nasveti za okrasni in uporabni vrt

6 januarja, 2021
0
0

Rastline so od nekdaj naše spremljevalke. Z njimi okrasimo bivalne prostore, okenske police, balkonske ograje in vrtove. To je naša dolgoletna tradicija, ki jo ohranjamo. Del vrta namenjamo tudi pridelavi uporabnih rastlin. Gojimo zelenjavo ter sadno drevje in jagodičje. Vse bolj cenimo doma pridelano hrano, za katero vemo, da je zdrava in varna ter brez dodatkov, ki vplivajo na naše zdravje.

Za delo z okrasnimi in uporabnimi rastlinami moramo imeti veselje in znanje. Marsikdo je v zadnjih mesecih, ko smo bili več doma, odkril veselje do vrtnarjenja in znanje šele pridobiva.

Ne glede na znanje in izkušnje pa so novi pristopi, nova spoznanja domačih strokovnjakov ter novi tehnološki urepi pri pridelavi vedno dobrodošli.

V reviji Moj mali svet vas enkrat mesečno zalagamo s koristnimi vrtnarskimi nasveti in drugimi zanimivimi vsebinami za ljubitelje narave. 

– Pišemo o sobnih rastlinah in okrasnih rastlinah na vrtu:

– V vsaki številki objavljamo nasvete, zanimivosti, drobne vrtičkarske ukane in novosti s področja vrtnarstva in sadjarstva:

– V rubriki Permakulturni vrt vas čakajo nasveti s področja vrtnarjenja na povsem naraven način.

– V reviji pišemo tudi o temah, kot so gobarjenje, čebelarstvo, zdrava prehrana, male živali, narava, opisujemo vrtove po svetu. 

– V vsaki številki je objavljen setveni koledar z luninimi menami in napotki za hujšanje ter nagradna križanka.

Prisotni smo na spletu, kjer si lahko ogledate tudi naše video vsebine, in facebooku.

Vabljeni v našo družbo! 

Pokličete nas lahko na telefonski številki: 01 473 53 59 ali 064 222 333 ali nam pišete na e-naslov: narocnine@czd-kmeckiglas.si.

E-naročila na revijo sprejemamo tudi na povezavi: https://kmeckiglas.com/naroci_se_kg

Marjetka Hrovatin, odgovorna urednica revije Moj mali svet